Teoria lui Rosler

Teoria lui Rosler, zisa și Teorio del Roslero (pe graiul maramureșean) este o teoria conform căreia românii și ungurii sunt frați, și când spun frați, nu ma refer frați prin purtare, ci frați prin sânge. In Ungaria, a crede în aceasta teoria sub orice forma este o infracțiune de gradul 3, iar pedeapsa este decapitarea deoarece maghiarii considera ideologia Rosleriana ca fiind un pretext al românilor imperialiști de a cuceri Ungaria.

IstorieModificare

Robert Rosler (pronuntat Roberto Roiesler, în austro-ungara toate prenumele bărbătești se termina cu "o") a fost un politician și umanitar din Ungaria și Austria de neam germanic. Acesta nu este primul care a spus ca ungurii și românii sunt unii și aceiași, dar el este primul care a scris despre acest lucru într-o carte vânduta peste mari și tari și pe alte planete.

Întorcându-ne la domnul Rosler, acesta s-a născut în Sudetenland, fiul a doi germani iar de la saisprezece ani, el era deja un vestit travestit, spectacolele sale fiind cunoscute în tot imperiul. Acestea l-au făcut atât de bogat încât și-a cumpărat sâni falși. De asemenea, el obișnuia sa păcălească oamenii în a crede ca el chiar e femeie, ii ademenea pana în pat, după care lua un topor, ii toca și ii dădea de mâncare la săracii din Erdely.

TeoriaModificare

Pentru a convinge lumea ca Ungaria și România ar trebui sa se unească, normal ca el doar nu putea sa scrie:"Ia ascultați, fraierilor, românii și ungurii sunt unii și aceiași!!!!!", ci a trebuit sa vina cu argumente. Unul dintre ele afirma ca atunci când maghiarii au ajuns în Panonia, aceștia s-au combinat cu cineva acolo, ca doar n-au găsit locul gol! De asemenea, ungurii sunt omenoși, cu siguranță nu i-au ucis. Deci, conform surselor, acolo era daci. Deci... ungurii sunt pe jumătate daci! Românii sunt daci, deci ungurii și românii sunt ambii descendenți ai dacilor! O alta dovada arata asemănarea de cuvinte, precum "munca", deși înseamna altceva, se pronunța la fel, deci este cuvânt româno-maghiar.