Romania in epoca Petru Groza


Însuși doctorul Petru Groza
O priveliște banală din București de pe vremea respectivă

Doctore, sunt bolnav de capitalism!

~ un român speriat

Hai la Doftana să te vindec!”

~ Petru Groza


Epoca lui Petru Groza, durând 1949 - 1958, a fost o epoca strălucitoare în timpul căreia socialismul a rodit pe plaiurile patriei noastre.

România lui Petru GrozaModificare

La început, au fost luate multe reforme agrare, tot pământul și toată averea poporului a fost luata ca guvernul sa poată face construcții și filme de propaganda de calitate. După aceea, Mihai Eminescu a fost reînviat ca sa scrie imnul Bucureștiului nou. A fost deschis, în decembrie 1949, la Craiova, Spitalul de Vindecare de Fascism, Nazism și Hortiism.

După aceea, au fost eliberate prin 1950 toate cucoanele care au fost închise de regimul misoginist regal. Anumite doamne, precum tovarășa Ana Pauker au devenit mari revoluționare socialiste. Tot în 1950, orașul Brașov și-a schimbat numele rușinos de la brașoavă și a fost redenumit Stalingrad.

In 1951, au avut loc reforme culturale. A fost interzisa muzica proasta, acum se asculta numai western, rock și electronica. Tot în acest an au început sa fie lansate pe piața mașini zburătoare, deși din păcate acestea nu prea mergeau bine și erau încete PROPAGANDA CAPITALISTA! Mașinile mergeau SUPER! iar despre faptul ca erau încete, pai doar NU vroiați sa intre în goana în curtea omului și sa-i omoare găinile?!

Intre anii 1953 și 1954 au fost create Republica Secuiești și Republica Autonoma Populara Lipovenească. De asemenea, prin toamna lui 1954 a apărut orașul Eforie, uniune a orașului Eforie Sud și a orașului cu nume capitalist-moșieresc, Carmen Sylva.

In anul 1955 au apărut primii oameni-rechin, creație savanta a doctorilor lui Groza. De asemenea, au fost îmbunătățite relațiile cu Albania, conducătorii României recunoscând unirea provinciei Kosovo cu Albania, aceasta recunoaștere fiind retrasa după moartea lui Petru Groza.

Spre sfârșitul conducerii sale, au fost create panouri care difuzau videoclipuri muzicale inedite, precum Hei Rup, Steagul Partidului sau Porniți Înainte Tovarăși.

După moartea sa, economia s-a dus de râpa și s-a renunțat la mașinile zburătoare deoarece nu mergeau bine și cereau prea multi oameni, deși nu puteau fi făcute atâtea. Doar nu doreai sa citesti propaganda capitalisto-moșiereasca?