Republica Socialistă Slovacia
Slovenska Socialista Respublika
Drapelul Slovaciei
Drapel
 
Amplasarea Slovaciei
 
Capitală Bratislava

(Stalinová, 1947–1960)

Limbă oficială slovacă, rusă, germană
Sistem politic dictatură preotească
dictator: preotul catolic Josef Tiso
Suprafaţă
 • Totală
 • % apa

88.512/84.3521 km²
n/d
Populaţie
 • Totală
 • Densitate

1.643.245 de oameni (fără sclavi)
? loc./km²
Monedă koruna sau sclavul maghiar (1815–1946)
zlot slovac(1946–1947)
rublă slovacă (1947–1960)
Fus orar la fel ca al Rusiei (doar cu o oră mai devreme; 1910–1960)
Domeniu internet .slo*
Prefix telefonic +135
Membru al: NATO, Uniunea Prietenilor Coreei de Nord

Dacă ești de etnie maghiară să nu vizitezi Slovacia! O să te prindă traficanții și o să te facă sclav!
1 Slovacia a anexat în 1848 o regiune din Ungaria. Multe state (precum Ungaria) nu recunosc această anexare și astfel consideră teritoriul Slovaciei oprindu-se la 84.352 de km².

Toate statele lumii

Slovacia este o țară localizată în Europa care este cunoscută pentru exportul de peruci și sclavagismul.

SclaviaModificare

Slovacia conținea cei mai mulți sclavi unguri dintre toate țările Europei. Din cauza tratamentului dur aplicat de gardienii slovaci, URSS a dat embargo vânzării de sclavi din Slovacia. Ungurii costau de la 43 de koruna până la 5123 de koruna.
Comerțul de sclavi a fost declarat ilegal în ianuarie 1947 ca urmare a forțării păcii de către sovietici dintre Slovacia și Ungaria. Sclavii unguri de pe teritoriul Slovaciei au fost trimiși în România, Ungaria și Uniunea Sovietică; urmând ca proaspăt foștii lor stăpâni să meargă la gulag. Sclavii care erau ongrini au fost trimiși în Cehia la cererea americanilor, în schimbul lor fiind dați comuniștii cehi.

IstorieModificare

 
Drapelul Slovaciei comuniste

Cândva, demult, Slovacia era un regat aliat cu Rusia Kieveană și includea Boemia și Moravia (Cehia). În anul 1266 încep războaiele dintre boemi–moravi (nu se numeau cehi pe atunci) și slovaci. Ca urmare a acestora, au urmat diferite împărțiri:
1. Slovacia a fost integrată în Principatul Boemiei, din 1271 până prin 1288
2. Din 1288 Boemia–Moravia și Slovacia sunt separate pentru prima dată
3. Ofensiva unguro–poloneză asupra celor două țări face ca Slovacia să se reunească cu Boemia–Moravia în 1396
4. În 1456, populația din Boemia–Moravia este denumită „cehă” pentru prima oară de către slovaci, iar la 1488, la 200 de ani de la prima separare, devine independentă, sub denumirea de „Regatul Ceh”
5. Anul 1638 aduce înapoi unirea Cehiei și a Slovaciei, dar condusă de cehi.
6. Ofensiva habsburgică–otomană de la 1660 integrează cele două în cadrul imperiilor respective.
7. La finalul secolului al 18-lea slovacii primesc independență și ungurii rămași pe teritoriu devin sclavi. Astfel este punctul 0 al comerțului cu sclavi și al boicotării Ungariei
8. Anul 1848 este anul extinderii Slovaciei; Cehia este din nou integrată în Regatul Slovac
9. În 1880 se construiește un gard de sârmă ghimpată la granița cu Ungaria, gard care a fost distrus în 1947
10. Primul Război Mondial se termină cu o independență eșuată a cehilor, dar țara se numește oficial „Regatul Slovaciei Mari” „Regatul Cehoslovac” și are două capitale.
11. În 1932 se declară republică și este condusă de Jozef Tiso. Același om a propus americanilor să treacă Cehoslovacia în zona lor de influență, dar s-a ajuns la soluția de compromis în Războiul Rece, ca și în Coreea de-altfel
12. La mijlocul anilor 1940 Regatul Cehoslovac este separat de cele două puteri mondiale, Statele Unite ale Americii luând Cehia, respectiv Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste luând Slovacia. Se instaurează guverne militare în cele două țări. După aceea fiecare dintre cele 2 puteri alături de statele lor satelite recunosc doar Cehoslovacia, fie Republică cu drapel ceh (SUA), fie republică socialistă cu drapel slovac (URSS).
13. În 1948 preotul catolic Jozef Tiso este declarat trădător de către sovietici fiindcă s-a aliat cu SUA și a luptat pentru influența americanilor în Cehoslovacia. Este omorât de KGB într-o pădure de lângă Katîn.
14. Pe 12 octombrie 1947 este declarată independența Republicii Socialiste Slovacia, „un stat-satelit al URSS, dictatorial, comunist, socialist, militar, ateu, marxist-leninist-stalinist”. Primul lider este Aleksandr Dubček (el era ceh ca etnie dar era comunist și cunoștea și slovaca). La inaugurarea republicii s-au aflat de asemenea și omologii lui din URSS (Stalin), Ungaria și Germania de Est. Au fost de asemenea și câțiva generali militari sovietici. O zi mai târziu capitala Bratislava devine Stalinova.
15. În noiembrie 1947 începe campania de naționalizare a companiilor cu activitate în țară și a terenurilor arabile foarte întinse, ceva similar cu CAP-ul de la noi.
16. În 1950 câțiva slovaci care au lucrat cu Tiso au deconspirat secrete militare americane. Se începe stagiul militar obligatoriu pentru toate persoanele care au 18 ani la sfârșitul anului școlar. Cât despre școală, cei care au ziua între 1 ianuarie-30 septembrie încep școala în anul în care fac 7 ani, restul când fac 8 ani.
17. Ungaria, care a avut o prietenie de lungă durată cu cehii, stricată odată cu împărțirea de către cele două puteri, cere Slovaciei să treacă Cehia în zona de influență a URSS. Slovacii încep o politică de relaxare la 4 ani după moartea lui Stalin.
18. La alegerile prezidențiale din noiembrie 1960 din Cehia iese Januš Ľudov care intenționează să elimine tot ce înseamnă „imperialism american” din Cehia și să se alieze cu Slovacia, deoarece a observat că după ce americanii au luat controlul asupra Cehiei, sunt tot mai mulți șomeri. Acesta îl invită pe omologul său slovac să discute despre reunire. Își fac planurile frumos, iar cele două țări își pun armatele la punct să se pregătească de război.
19. În 1963 după lungi pregătiri ale armatelor alianța Cehia–Blocul Estic–URSS–China–Vietnamul de Nord–Coreea de Nord declară război Statelor Unite ale Americii. De asemenea președintele Cehiei inaugurează un regim în genul celui condus de Park Chung-hee (Coreea de Sud) din 1972, fără mandate, fără alegeri prezidențiale.
20. Bombardamentele sovietice către bazele militare americane (se petreceau în 1964) instalate în 1947 le distrug grav și de asemenea își pierd viețile 55.000 de militari americani. Au fost și soldați din celelalte țări ale Blocului Vestic, însă au fost măcelăriți grav în Munții Tatra. Americanii, care totuși au rezistat ceva mai mult în război, au primit explozibili sub formă de produse alimentare, cât au stat în partea slovacă. Se zice că văduvele supraviețuitoare de pe teritoriul Slovaciei au fost luate în grija localnicilor. Copiii, conform unui zvon, au crescut în continuare acolo sau au fost uciși, dar nici o femeie n-a fost executată.
21. Forțele occidentale pierd războiul în februarie 1971. Soldații supraviețuitori din partea acestora sunt luați prizonieri de război. Pe 11 aprilie se declară Republica Socialistă Slovacia, cu două capitale, la Praga (Leninova) și Stalinova. Cei doi lideri conduc de la Leninova țara, Ľudov ca președinte și Kvitov ca secretar de stat. Se începe comunismul în partea cehă, iar drapelul este schimbat cu cel al Cehiei de azi plus o seceră și un ciocan. De asemenea cu un an înainte sârma ghimpată s-a mutat la granițele cu statele din Blocul Vestic.
22. În luna iunie începe „Marea Epurare”, în care ongrinii și soldații-prizonieri din Blocul Vestic rămași în țară sunt executați. De asemenea dacă erau foarte importanți în țările de origine erau trimiși acasă. Au existat și supraviețuitori care s-au refugiat (s-au ascuns foarte bine în păduri) care după trei ani odată cu tratatul de pace au fost trimiși acasă. Femeile au rămas toate vii în țară (drept pradă de război; bărbații au plecat singuri înapoi), iar copiii au fost fie omorâți fie școlarizați acolo. Nicio persoană nu a mai plecat înapoi.
23. În țară se aplică aceeași lege ca și în Slovacia de până la reunire. Predarea religiei precum și a oricărui obiect școlar/studențesc ce este pro-american și pro-democratic este interzisă iar profesorii lor (inclusiv profesorii de alte materii cu atitudini anticomuniste) executați și deportați în Siberia cu ajutorul forțelor sovietice. Engleza este predată doar în facultățile de limbi străine, fiind înlocuită în școală peste tot cu limba rusă, o limbă slavă, de circulație în Blocul Estic. Satele bazelor militare americane din Cehia devin sate pentru bazele militare sovietice, trimise înapoi în 1985.
24. În toamna lui 1988 începe o grevă ce durează 15 luni, sfârșită cu „Mătăsoasa Revoluțiune”, după care se proclamă Republica Cehoslovacă, sub influența SUA. Președintele este Jozef Nemcov. 25. Slovacia devine independentă în 1993 odată cu „Mătăsosul Divorț”.

RelațiileModificare

Slovacia și România sunt cele mai bune prietene din istorie!

Din cauza sclavizării ungurilor, Ungaria a acuzat pe slovaci de rasism iar relațiile dintre cele două țări au fost tensionate.
În 1848 Slovacia a anexat o regiune din Ungaria. Aceasta avea: 97% unguri, 2% germani și 1% alții. Oficialii slovaci au spus ca anexarea a fost o justiție din moment ce toți ungurii de la granița cu Slovacia sunt slovaci maghiarizați. Slovaci nu există în Ungaria, fiindcă slovacii erau terorizați de teroriștii unguri. În 1876 ultimul slovac din Ungaria a plecat. În perioada 1896-1947 Ungaria dăduse embargo Slovaciei.

Slovacia declară (ceea ce e adevărat) că Polonia a ocupat în mod mârșav teritorii slovace în timpul Perioadei triste a Slovaciei și le cer înapoi. În 1943 Slovacia s-a aliat cu România și au declarat război Poloniei, dar Slovacia a recuperat doar orașul Jablonka și câteva sate deoarece a intervenit URSS.

Citate despre SlovaciaModificare

"Vă iubesc!" ~ gay Adolf Hitler despre slovaci


"Slovacii nu există! Sunt unguri slavizați!" ~ oricare ungur despre slovaci

State suverane din Europa Albania · Andorra · Armenia · Austria · Azerbaidjan · Belarus · Belgia · Bosnia și Herțegovina · Bulgaria · Cehia · Cipru · Croația · Danemarca · Elveția · Estonia · Finlanda · Franța · Georgia · Germania · Grecia · Islanda · Irlanda · Italia · Kazahstan · Letonia · Liechtenstein · Lituania · Luxemburg · Macedonia · Malta · Moldova · Monaco · Muntenegru · Norvegia · Polonia · Portugalia · Regatul Unit · România · Rusia · San Marino · Serbia · Slovacia · Slovenia · Spania · Suedia · Turcia · Țările de Jos · Ucraina · Ungaria · Vatican
Teritorii dependente Abhazia · Ciprul de Nord · Kosovo · Nagorno-Karabah · Osetia de Sud · Transnistria
Insule izolate/dependente Insula Șerpilor · Insula De Nicăieri


Uniunea Prietenilor Coreei de Nord Bulgaria · China · Croația · Kazahstan · Serbia · Slovacia · Rusia · Ucraina